1.Bistrup Gruppe

Vær beredt

×

Fejl

Expected response code 200, got 403 Forbidden

Forbidden

Error 403

Rover

 rover

Klan Elysion

Elysion er i følge græsk mytologi nogle øer langt ude mod vest, på den anden side af Okeanos, et sted i Atlanterhavet, hvor gudernes yndlinge blev ført hen, og hvor evigt liv ventede dem.

Klan Elysion har deres eget tørklæde. Det er et Marple Leaf tartan tørklæde. Ideen til at bruge et tartan (skotskternet) tørklæde kom, da klanen var på vandretur i det skotske i 1996.                                                                                            Marpl leaf tartan - Marple Leaf tartan

Nu skulle man jo så tro, at Marple Leaf tartan er skotsk, men det er det ikke. Det tilhører ikke en skotsk klan. til gengæld stammer Marple Leaf tartan fra Canada, hvor der i sin tid bosatte sig en større gruppe skotter. I 1746 - efter "The Jacobite Rising" - hvor de skotske højlændere tabte slaget om Skotland ved Culloden d. 16. april, flygtede Prins Charles Edward Stuart til Frankrig. Sammen med Prins Charles og i tiden derefter flygtede store grupper højlændere til Frankrig for at undgå de engelske tropper. De fleste skotter, der flygtede til Frankrig, var erfarne soldater. De blev af Frankrig sendt i krig i Canada. Det var hele regimenter af skotter, der kæmpede i Canada. De skotske regimenter var blandt de bedste i verden, kendt for deres tapperhed, udholdenhed og loyalitet. Da krigen sluttede i 1763 fik de skotske soldater overrakt jordlodder af regeringen, som tak for deres store krigsindsats. Sidenhen har tilstrømningen af skotter til Canada været stor, og udgør i dag en stor del af befolkningen. Det er derfor helt naturligt, at Marple Leaf tartan blev skabt. Så sent som i 2004 blev det stadfæstet, at Marple Leaf tartan er Canadas officielle tartan.

Næste arrangement

Ingen begivenheder fundet