1.Bistrup Gruppe

Vær beredt

×

Fejl

Expected response code 200, got 403 Forbidden

Forbidden

Error 403

Gruppens historie

Starten:

 

I oktober 1957 så 1. Bistrup Gruppe dagens lys.

 

Det var i forbindelse med at den daværende sognepræst Johan Schwarz-Nielsen og kordegnen Aksel Hansen havde været til indvielsen af KFUK-spejderne i Birkerøds nye hytte "Kløverhytten" (der var beliggende mellem Bistrupvej/boldbanerne/kolonihaverne/jernbanen) at de to gående hjemad ad Bistrupvej talte om, at der burde startes KFUM-Spejder arbejde i Bistrup.

Der gik ikke længe, før de havde samlet lokale lederkræfter og spejdergruppen blev startet. Spejdergruppen optræder første gang i KFUM-Spejdernes medlemsopgørelse i slutningen af 1957.

 

I de første mange år - frem til 1978 - holdt spejdergruppen til i kælderlokalerne under Bistrup Kirke. Her var der møder for både ulve, spejdere, seniorspejdere og rovere. Desuden kom der en KFUK-Spejdergruppe til, som også benyttede kælderlokalerne.

Efterhånden voksede spejdergruppen sig så stor, at ulveflokken flyttes fra kælderlokalerne til konfirmandstuen, der ligger i forbindelse med præsteboligen på Birkebakken i Bistrup.

I 1978 blev Dorothea Gerner Hytten færdig og spejdergrupperne flyttede fra kælderlokalerne ind i den helt nybygget spejderhytte.

 

(der kommer mere historie snarligt!)

Næste arrangement

Ingen begivenheder fundet